|
DEFICIENTE SANGUINE, TOXEMIE, SIFILIS, INFECTII, SIDA |
|
Varianta de tiparire |
|
ALIMENTE RECOMANDATE |
orez, grau, orz, mei, porumb, supa de fasole, produse lactate,exceptand iaurtul, supa de iepure sau de fazan, dovlecel, dovleac, sparanghel, castravete, spanac, laptuca, miere, pepene verde, cantalup, banane, struguri si alte fructe dulci. - apa(distilata) si ceai de salvie intre mese. |
|
ALIMENTE NERECOMANDATE |
porc, peste, vita, pui, berbec, bivol, alcool, sare, fructe acre, lamaie, rosie, condimente picante, soia, ulei de susan, bauturi fierbinti, cartofi, ridichi, legume verzi, iaurt, otet, mancaruri grase, alimente fripte sau prajite. |
INDICATII PENTRU REGIM |
- Se respecta perioada de repaus alimentar intre 18.00 si 11.00. - Dimineata la sculare: terapia cu ulei (vezi pag. 85). - Ora 11.00 prima masa: 4 linguri de orez integral inmuiat cu o ora inainte. Celelalte mese pot contine: - 5 linguri de grau incoltit cu miere si branza de vaci. - 1/2 litru lapte crud de capra indoit cu ceai de salvie. - supa de iepure de camp sau fazan(carnea nu se consuma) fiarta cu ceapa, morcov, dovlecel, telina, patrunjel, marar, chimen, busuioc, coriandru, menta. - salata din laptuca, spanac(crud), patrunjel, telina, busuioc si alte condimente carminative(coriandru, fenicul, anason) in care se pun 2 linguri de orez fiert. - orez cu condimente carminative. - arpacas(grau) fiert cu putina miere. - dovleac copt sau crud. - dovlecel fiert, cu smantana si (sau) branza de vaci. - toate fructele dulci.
|
|