| Pagina principala | Servicii | Reflexoterapie | Masaj | Masaj anticelulitic | Masaj la birou |
| Masaj antistres | Terapii complementare | Cursuri calificare | Idei Cadouri | Forum | Contact |

MASAJ
 

Tichet masaj cadou
Ofera un cadou deosebit

Tichet masaj cadouAniversari, ocazii, sarbatori, evenimete, pentru toate acestea ai nevoie de idei de cadouri, si vrei sa ai cadouri cat mai originale si cat mai apreciate.
Santamia iti ofera o solutie: Tichetul Masaj Cadou. Poti oferi un cadou un masaj, sau alt serviciu din oferta Santamia, unei persoane dragi, prieten, coleg de servici, partener de afaceri, simplu, rapid si foarte relaxant prin serviciul nostru Tiket Masaj Cadou. >>detalii>>

Cadou supriza masaj reflexoterapie

Cadouri surpriza

Vino cu un prieten si achizitionati unul din serviciile Santamia, iar noi te vom rasplati cu un cadou surpriza. Grabeste-te oferta este limitata.

  Tipuri de masaj

 Masaj relaxare si intretinere
 Masaj anticelulitic
 Masaj antistres
 Masaj terapeutic
 Drenaj limfatic
 Masaj pentru copii
 Masaj Shiatsu
 Masaj pe scaun la sevici
 Masajul terapeutic Yumeiho
 Terapia su-jok
 Presopunctura

 Reflexoterapie

Istoria masajului

Istoria ne-a aratat ca masajul s-a practicat in toate timpurile si sa dezvoltat la masaj profesionist relaxare si intretineretoate popoarele cunoscute. In limba romana cuvantul masaj a fost introdus prin intermediulliteraturii medicale franceze. Masajul a fost unul dintre primele si simplele mijloace descoperitede oameni pentru alinarea suferintelor.

Nu sunt date sigure despre primii oameni care au aplicat masajul (chinezi, indieni, egipteni si alte popoare vechi - care ajunsesera la forme inalte de cultura si civilizatie). Medicina traditionala chineza are o mare vechime. Dupa unele documente se constata ca masajul este practicat de chinezi de peste 3.000 de ani. In urma sapaturilor arheologice sau descoperit pe teritorul vechii Dacii statuete vechi de peste 6.000 de ani pe care erau reprezentate meridianele si puncte reflexogene

Se atribuie masajului o origine magica, pentru ca la unele popoare mai vechi manevrele erau insotite de cuvinte si gesturi rituale de descantece.

In India antica a fost cunoscut si practicat de catre "popor". Vechii indieni isi ungeau corpul cu uleiuri aromate (aromoterapia). Se imbaiau in apele fluviilor socotite sacre. Masajul indian consta din neteziri, presiuni si framantari ale partilor moi ale corpului incepand cu fata, apoi trunchiul si terminand cu membrele superioare si inferioare. Pe membre manevrele se executau in ritm rapid de la radacina lor spre extremitati ca si cum s-ar fi dorit sa se scoata raul din ele.

Primele aplicatii ale masajului in legatura cu activitatea sportiva au aparut la greci si romani, constituind o metoda importanta de ingrijire a atletilor. Masajul era indicat atat inainte cat si dupa intrecerile sportive, cu scopul de a preveni si combate oboseala.

Masajul spunea Hipocrat poate intari o articulatie slabita sau poate mobiliza o articulatie intepenita. Masajul executat cu putere le tonifica, iar masajul executat cu moderatie le inmoaie. Alte popoare vechi ale orientului (asirieni, babilonieni) au folosit masajul ca tratament al razboinicilor raniti in lupta (masajul de recuperare).

Tehnicile de masaj nu sunt o metodă de tratament nouă pentru români.Din cele mai vechi timpuri pe meleagurile noastre sa practicat și se practică de către doftoroaiele satelor noastre trasul, frecatul, apăsatul pe diferite zone.

Poporul roman a cunoscut si practicat masajul din trecutul sau cel mai indepartat in scopul intaririi sanatatii, al cresterii rezistentei organismului, pentru combaterea oboselii, in diferite afectiuni, accidente sau deficiente fizice. Masajul medical a inceput sa se dezvolte la noi din cea de-a doua jumatate a secolului trecut. Primii medici care au introdus masajul medical au fost specialisti in ortopedie, chirurgie si reumatologi

Legatura dintre stres si boala

Relatia dintre stres si boala este un punct de interes pentru toti cei preocupati de mentinerea sanatatii. Stresul determina eliberarea de hormoni ce creeaza vasoconstrictie si diminuarea circulatiei. Afectata de stres, inima lucreaza mai din greu, respiratia devine mai rapida si superficiala, iar digestia se incetineste. Aproape toate procesele corporale degenereaza. Studiile prihosomatice arata modul in care factorii de stres pot cauza migrene, hipertensiune, depresie, unele ulcere peptice etc. Cercetatorii au estimat ca 80 la suta din boli sunt legate de stres. Teparia calmanta si relaxanta prin masaj poate ajuta contracarind toate aceste efecte.

Masajul de relaxare

Masajul poate sa stimuleze sau sa calmeze, in functie de ritmul si de profunzimea mangaierilor. De aceea masajul poate sa faca o persoana sa se simta vioaie, energica dupa masaj sau, dimpotriva, sa se simta relaxata si somnoroasa. Masajul poate atenua tensiunea, stresul, poate calma durerile , sa relaxeze muschii incordati sis a indeparteze starea de apatie. Masajul, mai presus de toate ne da o senzatie de bine. Prin masajul de relaxare corpul este ajutat sa elimine toxinele, conducand astfel la imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei, dezvoltarea amplitutinii de miscare la nivelul articulatiilor avand ca efect imediat eliminarea tensiunii musculare. Reducerea tensiunii musculare este in stransa legatura cu inducerea unei stari mentale pozitive, micsoreaza anxietatea si depresia, imbunatateste capacitatea de concentrare si creeaza stari de relaxare profunda, inlatura somnolenta din timpul zilei si insomnia.

Masajul de relaxare este o modalitate de care pot beneficia oameni de toate varstele, de la nou-nascuti si pana la persoane de varsta a treia.

Masajul - efect psihologic

Masajul are un efect psihologic clar. Intrucit masajul trezeste simtul tactil, simtul primar al corpului, el aduce oamenii aici si acum si ii indeparteaza de tensiunea generata de preocuparea constanta a mintii cu probleme. De asemenea, detensionarea musculara poate conduce la eliberarea de emotii reprimate. Durerile de cap, insomnia, tulburarile digetive inclusiv constipatia, artrita, astmul, sinuzita, precum si dureri minore sunt citeva din problemele care se amelioreaza in urma terapiei prin masaj.

Exista mai multe tipuri de masaj:

- masajul copilului - poate trata constipatia, colicii si problemele de somn, iar masajul regulat ajuta copiii nascuti prematur sa ia în greutate mult mai repede,
- reflexologia - masajul talpilor pentru a încuraja vindecarea altor parti ale corpului,
- masajul terapeutic - numit si masajul suedez, este foarte popular in Australia, aceasta tehnica avand ca scop relaxarea si îmbunatatirea circulatiei sangvine,
- masajul curativ - încurajeaza vindecarea leziunilor tesutului moale, ca ale muschilor, tendoanelor si ligamentelor,
- shiatsu - tehnica orientala de masaj care are ca scop îmbunatatirea circularii energiei, concentrandu-se asupra anumitor puncte ale corpului avînd aceleasi efecte ca si acupunctura,
- masajul sportiv - un amestec de tehnici care maresc performantele atletului si ajuta la recuperarea muschilor suprasolicitati.