MASAJ
i
 
 

Saionji Masayuki cursuri de masaj YumeihoScoala de masaj Santamia anunta inceperea
Curs intensiv de masaj YUMEIHO
SIBIU 5-12 septembrie 2009
Relatii si inscrieri Dr. Sdrobis Bogdan tel. 0751.152.845

Tehnici japoneze pentru rezolvarea problemelor coloanei vertebrale
si a sistemului osos si pentru refacerea echilibrului si armoniei corpului uman
cursul este predat de instructor gr. VI Sorin Iga
presedintele Societatii Romane de Yumeiho
si reprezentant oficial in Europa al
Institutului International de Medicina Preventiva Practica din Tokio


yumeiho indreptarea coloanei vertebrale, a vertebrleor si articulatiilor

TERAPIA YUMEIHO

Este o metoda bazata pe actiuni manuale efectuate asupra intregului corp uman in vederea pastrarii sau ameliorarii starii sale de sanatate; cuprinde circa 100 de manevre care se efectueaza asupra intregului corp al pacientului, acesta fiind imbracat in haine lejere.
Este cunoscuta si sub denumirea de „Metoda de indreptare a coxalelor, masaj si prespounctua” sau „Masaj special Oriental Saionji” insa denumirea originala este terapia „Yumeiho”.
Este compusa dintr-o tehnica speciala de masaj derivata din tehnicile ancestrale chinezesti Zheng ti fa, aplicate acum sub denumirea de masaj TUI-NA. Mai precis este alcatuita din tehnici de manipulare osteo-articulare, din procedee de presopunctura si din tehnici de apasare-framantare similare celor din masajul clasic „suedez”; este caracteristica definirea si evaluarea sanatatii corpului uman prin importanta mare care se acorda simetriei corpului fata de coloana vertebrala si in consecinta a oaselor coxale, componente ale bazinului (baza a coloanei vertebrale).


DE CE ESTE NEVOIE DE TERAPIA YUMEIHO 

Suferinta umana apare si cand corpul nu-si mai poate pastra simetria, atat static cat si in dinamica sa (in miscare). O cauza principala este dislocarea oaselor bazinului, respectiv asimetria coxalelor. Statistic s-a aratat ca numai 1 % din oameni au oasele coxale complet simetrice. Consecinta anomaliilor de pozitie sau doar functionale ale oaselor coxale este pozitionarea centrului de greutate a corpului preponderent in stanga sau dreapta corpului, sau anterior respectiv posterior fata de pozitia sa normala (de echilibru optim).

Pierderea in timp a sanatatii corpului se datoreaza si asimetriei coxalelor, respectiv a anomaliilor de pozitie dominanta a centrului de greutate a corpului; aceasta provoaca o curbare patologica a coloanei vertebrale ceea ce duce la o distributie inegala a greutatii corpului pe cele doua picioare, la contracturi musculare prelungite, uzuri premature a articulatiilor corpului, la o circulatie sangvina deficitara precum si la iritarea nervilor periferici, precum si a altor tulburari la nivelul subtil al constitutiei noastre.

Prin aplicarea terapiei coxale se urmareste pastrarea sau redobandirea simetriei si a verticalitatii corpului uman precum si diminuarea sau indepartarea suferintelor generate de anomaliile mai sus mentionate.

ISTORICUL TERAPIEI COXALE

 Terapia Yumeihoisi are radacinile in practicile terapeutice orientale de reabilitare corporala efectuate in cadrul celebrei manastiri chineze SHAOLIN; metoda a fost adusa in Japonia dupa al doilea razboi mondial de maestrul SHUICHI OHNO HIDEGATSU.

Domnul MASAYUKI SAIONJI, elev al maestrului OHNO, in urma unui studiu de peste 20 de ani efectuat asupra diverselor practici terapeutice traditionale extrem orientale, a sistematizat si ordonat terapia facand-o cunoscuta sub denumirea de Yumeiho. Este considerat fondatorul terapiei.

Primul cabinet privat pentru profilaxie si tratament a fost deschis in anul 1980 in Tokio. Actualmente functioneaza atat in Japonia cat si in multe tari europene si asiatice (in total 39 de tari), centre medicale in care se pune un mare accent pe practica Terapiei Yumeiho, accent ce deriva din complexitatea efectelor terapiei asupra corpului uman.

TERAPIA COXALA SI PREVENIREA IMBOLNAVIRII

 In tara noastra ideea de profilaxie – altfel spus de prevenire a imbolnavirii – prin utilizarea programelor de solicitare fizica – compuse din masaje si exercitii fizice – a fost introdusa de aproximativ 20 de ani si promovata prin Institutul de Medicina Fizica si Recuperare Bucuresti.

La nivelul cetatenior, este util ca mediciii de familie, pe langa indicatiile terapeutice de utilizare a medicatiei curente, sa recomande si utilizarea programelor de solicitare fizica care vizeaza fenomenul de prevenire a imbolnavirii.

Practica masajului profilactic de tip YUMEIHO – componenta a programului de solicitare fizica – determina beneficii care se reflecta in timp prin scaderea costului pentru probleme de sanatate.


yumeiho terapia antistres genunchi sold

 

 

 

 

>> Comentarii, intrebari si raspunsuri aici >>

| Pagina principala | Servicii | Reflexoterapie | Masaj | Masaj anticelulitic | Masaj la birou |
| Masaj antistres | Terapii complementare | Cursuri calificare | Tarife | Forum | Contact |