MASAJ
i
 
 

Masaj cu pietre calde sau Hot Stone Massage

Curs de masaj cu roci vulcanice
Hot Stones Massage

O tehnica moderna de masaj in care se folosesc pietre calde
Cursul va avea loc in in perioada 9-11 octombrie 2009.
Reducere de 25% pentru cei ce comanda un Kit Hot Stones de la ROWE

Masaj cu pietre calde sau Hot StonesMasajul cu pietre calde este ultima moda in saloanele de masaj, centre de infrumusetare si centre SPA.

Masajul cu pietre calde cunoscut si sub denumirea de Masaj cu roci vulcanice sau Hot Stone Massage, avand denumirea stiintifica terapie geotermala, este una dintre tehnicile terapeutice foarte vechi folosite in detoxifiere, relaxare si echilibrare energetica a fiintei umane, a carui origini se regasesc in majoritatea civilizatiilor sub diverse forme. Datorita efectelor deosebite obtinute prin aceasta terapie, a inceput sa fie foarte solicitata in Saloanele de masaj si SPA-urile din intreaga lume.

Masajul cu pietre calde (roci vulcanice), spre deosebire de masajul clasic nu se realizeaza doar cu mainile, se foloseste si un set de aproximativ 54 pietre calde, de culoare gri inchis sau negru, de diferite marimi, de origine vulcanica, foarte fine care sunt incalzite intr-un dispozitiv special pana ajung la temperatura de 40-50 de grade Celsius. Aceasta temperatura nu este suficient de ridicata pentru a produce arsuri sau senzatii neplacute, ci doar va va provoca furnicaturi si senzatii placute in tot corpul.

Pietrele bazaltice folosite in Hot Stone Massage sunt originale din anumite zone vulcanice, datorita originii sunt numite si roci vulcanice, aceste pietre vulcanice sunt atent selectate de pe malurile raurilor, apa raului netezindu-le si finisandu-le. Firma Santamia foloseste un set Kit Hot Stones furnizat de ROWE.

Masajul cu pietre calde combina mai multe terapii cum ar fi Hidroterapia, Aromoterapia (in sala de masaj si pe pietrele folosite se aplica uleiuri esentiale aromatizante) si Termoterapia (terapia geotermala), folosind caldura aplicarii pietrelor, facand tratamentul mult mai relaxant, mai placut si mai benefic, Cristaloterapia prin folosirea si a anumitor cristale si pietre semipretioase.

Cum se face masajul cu pietre calde?

Masaj cu pietre caldePietrele sunt sterilizate si incalzite intr-un dispozitiv special ce le incalzeste la o temperature de aproximativ 40-50 grade C, se scot si apoi se ung cu un ulei de esente speciale, apoi incepe aplicarea si masarea cu pietrele calde.

O parte dintre aceste pietre vulcanice se aseaza in anumite puncte energetice de pe corp. De obicei pietrele pentru puncte fixe sunt mai mari si au diferite forme: cele rotunde sunt potrivite pentru brate si maini, cele mai lunguiete, pentru zona gatului. De asemenea, pietrele mari, dar foarte fine, se asaza fie pe stern, de o parte si de alta a coloanei vertebrale, fie in zona lombara.

Masajul cu pietre poate fi aplicat unei singure parti a trupului sau poate fi aplicat succesiv intregului organism. El poate vindeca leziuni cum sunt cele articulare, poate inlatura stresul, imbunatateste circulatia sau poate fi folosit in managementul durerii.

Pietrele de dimensiuni medii se folosesc pentru masajul propriu-zis, prin tehnicile specifice de masaj, pietrele aluneca, exercitand o presiune usoara, de la stanga la dreapta si de sus in jos pe anumite trasee. Iar cele de dimensiuni mici se asaza intre degetele de la picioare, pentru stimularea circulatiei periferice. In timpul masajului, caldura emanata de pietre relaxeaza profund muschii. Temperatura mai ridicata favorizeaza transpiratia, contribuind la eliminarea toxinelor. Pietrele calde au ca efect cresterea circulatiei sanguine iar pietrele reci o reduc.

Pietrele bazaltice au un nivel ridicat de fier si magneziu, ajutand astfel mentinerea timp indelungat a caldurii si dispersia acesteia. Pietrele lucreaza acolo unde corpul are nevoie si anume acolo unde pietrele pierd repede caldura, in orice arie a organismului , inseamna ca in acea zona are un dezechilibru, iar cand organismul functioneaza normal temperatura constanta a pietrelor creste circulatia, nutritia , si in acest caz fiecare celula a organismului va functiona normal. Cand circulatia sangelui prin piele creste, creste si procesul de detoxifiere al ficatului, rinichilor, etc , acesta insemanad echilibru in organism.

Masajul cu pietre calde incalzeste pielea astfel permitand mai bine absorbitia uleiului esential folosit in timpul masajului in piele, incalzeste si pregateste mult mai bine musculatura astfel permitand maseurului sa lucreze sistemului musculator la un nivel mult mai profund.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale masajului cu roci vulcanice il reprezinta termoterapia, ce actioneaza in mai multe moduri asupra organismului: imbunatateste circulatia locala, imbunatateste circulatia sangelui prin tesuturi favorizand transportul de toxine din aria respectiva.

Terapia cu roci vulcanice calde se bazeaza pe existenta pe corpul uman a unor canale energetice numite meridiane si a unor centri energetici numiti chakra, din care cele sapte principale se gasesc pe linia mediana a corpului, de-a lungul coloanei vertebrale si sunt conectate cu anumite organe si functii ale corpului.

Datorita prelucrarii inforenergetice speciale, realizate de specialistii Cabinetului Santamia, aceste roci vulcanice inmagazineaza o cantitate impresionata de energie benefica, ce o transmit intregului corp, pana la nivel de celule, prin aceste chakra si meridiane energetice si astfel sunt neutralizate energiile negative acumulate in corp pe parcursul timpului, se elimina dizarmoniile, stresul si se reface echilibrul energetic al intregii fiinte.

La incheierea sedintei de masaj cu pietre vulcanice este necesar sa se bea multa apa pentru a reface cantitatea de lichide si saruri pierduta prin transpiratie.

O sedinta de masaj cu roci vulcanice calde, dureaza in total 1,5 ore, din care circa o ora si 15 minute masajul propriu-zis si 15 minute pregatirea clientului, a salii de masaj, a pietrelor si a dispozitivelor folosite. De asemenea exista posibilitatea sa se ramana in pozitie culcata inca o jumatate de ora dupa incheierea masajului, pentru a desavarsi relaxarea, dar daca doriti aceasta, este necesar sa ne anuntati inca de la realizare programarii, si se poate realiza doar daca sala de masaj este disponibila.

Efectele masajului cu pietre calde
- creste sensibilitatea
- eliminarea toxinelor
- creste abilitatea fibrelor de colagen de a se intinde
- se diminueaza sau dispar problemele articulatiilor
- diminueaza sau elimina durerea
- diminueaza spasmele musculare
- efect de energizare si stimulare
- stimularea sistemului nervos
- creste circulatia sanguina
- scade tensiunea arteriala
- creste temperatura corporala
- accelereaza pulsul ( cu 10 batai pentru fiecare 1 grad Celsius crescut in temperatura corporala)
- accelereaza respiratia
- accelereaza asimilarea oxigenului la nivelule celular si ritmul metabolic
- creste activitatea rinichilor
- poate ajuta in eliminarea edemelor (vanatailor) si a resturilor din zonele afectate
- aplicarea pietrelor calde in zona opusa celei afectate, atrage fluxul de sange din zona afectata si astfel se reduce tensiunea din zona afectata

Efecte secundare in folosire pietrelor calde
- dilatare vasculata periferica ce cauzeaza inrosirea pielii
- scaderea ritmului respiratiei
- scaderea tensiunii arteriale si a pulsului
- relaxarea musculara

Contraindicatii ale masajului cu pietre calde
- Aplicarea lor este contraindicata in afectiunile acute cum ar fi artrita, tendonita, intinderile etc.
- Afectarea vasculara produsa de diabet scade de asemenea fluxul de sange in tesuturi. Caldura este contraindicata in astfel de zone.
- Aplicarea de caldura pe tot corpul provoaca o cerere celulara de oxigen, cerere care nu poate fi onorata daca clientul este anemic
- Temperatura corporala nu trebuie sa sara de 40 de grade deoarece dupa aceasta temperatura pot aparea deterirorari la nivelul tesutului
- clientii cu ateroscleroza sau arterioscleroza pot avea artere slabite sau chiar blocate. Aplicarea de caldura creste necearul de oxigen al celulelor, ceea ce este contraindicat
- aplicarea pe tot corpul unei femei gravide a pietrelor calde este contraindicata fiind asociata cu aparitia de defecte la nastere. La fel de interzise sunt baile fierbinti sau aplicarea locala fierbinte pe abdomen

In cadrul Cabinetului Santamia se foloseste un set complet de roci vulcanice cu incalzitor profesional Kit Hot Stones furnizat de ROWE.

Pentru maseuri firma Santamia organizeaza prin Scoala de masaj Curs de Masaj cu Roci Vulcanice.

 

>> Comentarii, intrebari si raspunsuri aici >>

| Pagina principala | Servicii | Reflexoterapie | Masaj | Masaj anticelulitic | Masaj la birou |
| Masaj antistres | Terapii complementare | Cursuri calificare | Tarife | Forum | Contact |