MASAJ
i
 
 

Scapa de stres prin terapia antistres

Stresul este o afectiune de care sufera din ce in ce mai multi oameni in societatea moderna. Stresul determina eliberarea hormonilor care conduc la vasoconstrictie si diminueaza circulatia sangelui. O inima stresata lucreaza mai greu, respiratia se accelereaza, pulsul creste, iar digestia se incetineste. Disconfortul psihic il determina pe cel fizic.

Masajul shiatsu relaxeaza si vindeca terapeutic

 

Starea de nervozitate conduce la tensiuni musculare care se concretizeaza prin contracturi (contractii involuntare si repetate ale muschilor, care pot produce dureri  la nivelul trunchiului si  al coloanei vertebrale. Asa apar contracturile cervicale, lombare, crizele lumbago si lombosciatice, durerile de cap, nevralgiile dintre coaste sau durerile in zona dorsala. Evenimentele stresante de peste zi se transforma in consum nervos ce produce efecte nedorite in corp, creandu-ne tensiuni musculare ce inoculeaza starea de nervozitate, de stres si astfel ne epuizam constient sau nu energia fizica si psihica.

Pentru a scapa de stres si de efectele nedorite a acestuia firma Santamia va pune la dispozitie doua servicii: Terapia antistres si masajul pe scaun (on site), masaj pe scaun poate fi efectuat direct la firma dumneavoastra. Terapia antistres are scopul de eliminare a stresului acumulat in organism din diferite motive, si indepartarea efectelor stresului.

Terapia antistres este formata dintr-un masaj de relaxare la alegere intre masaj de relaxare somatic si masaj de relaxare japonez yumeiho de 1ora si in a doua parte 20-30 de minute de terapie inforenergetica pentru echilibrare si armonizare energetica. Prin terapia inforenergetica se elimina energiile psihice acumulate si se reda stare de bunadispozitie.

Pentru eliminarea efectelor stresului se pot folosi si unele produse naturiste cum ar fi Rhodiolin , Stress Management si Zen Thonic distribuite in reteaua Calivita si care pot fi achizitionate si pe internet.

Caracteristicile persoanelor aflate intr-o stare de stres acuta

> Sentiment constant de urgenta, graba; lipsa timpului pentru relaxare
> Tensiune in toate relatiile, rezultand certuri, neintelegeri, jigniri etc.
> Mania “evadarii” (in camera personala, masina, parc etc.)
> Senzatia ca timpul curge prea repede, copii cresc prea rapid etc.
> Dorinta constanta de a avea o viata mai simpla si mai linistita;
> discutii permanente cu cei din jur despre vremurile mai bune (care au trecut sau care vor veni)
> Prea putin timp dedicat propriei persoane sau cuplului
> Sentiment de vinovatie determinat de ideea ca nu ati reusit sa faceti tot ce ati fi putut pentru cei dragi din jurul vostru.
Probabil ca multi dintre noi ne vom recunoaste in aceasta descriere. Daca recunoasteti cel putin 3 dintre caracteristicile urmatoare, este timpul sa va ganditi serios la o modalitate de a reduce stresul. Firma noastra va ofera ca doua metode de a reduce stresul, masajul antistres si masajul pe scaun la birou ( masaj on site )

Cum afecteaza stresul diverse organe si sisteme

- Tractul digestiv – bolile cate pot fi provocate sau agravate de stres include gastrita, ulcerul gastric sau duodenal, colita ulcerativa si colonul iritabil
- Organele de reproducere – infertilitate, tulburari menstruale sau chiar lipsa ciclului menstrual la femei, impotenta si ejaculare precoce la barbati
- Vezica urinara – iritabilitate, incontinenta, enurezis
- Sistem nervos central – probleme mentale si emotionale, anxietate, psihoze, depresie
- Par – pierderea parului cu calvitie
- Orificiul bucal – ulceratii si lichen plan oral
- Plamani – exacerbarea astmului bronsic in perioadele cu stres acut
- Inima – tulburari de ritm cardiac, crize anginoase
- Musculatura – tensiune musculara dureroasa, agravarea ticurilor nervoase si a tremorului la bolnavii cu Parkinson

shiatsu masaj terapeutic vindecare sanatate anti-stres relaxare

Simptome fizice si psihice legate de stres

Simptome fizice

- tensiune musculara
- gura uscata
- greata
- palpitatii
- ameteala
- palme transpirate
- diaree

Simptome psihice

- anxietate
- iritabilitate
- depresie
- sentiment de insecuritate
- plans
- sentimente de vina
- dificultatea de a lua decizii
- incapacitate de concentrare
- lapsus
- senzatie de tensiune psihica
- modificari de comportament
- apetit alimentar modificat (anorexie sau bulimie nervoasa)
- exagerarea consumului de tutun, alcool sau droguri
- tulburari ale somnului

Efectele masajului de relaxare

Shiatsu terapie pe meridiane pentru vindecare si sanatate o terapie complementara

Relatia dintre stres si boala

Relatia dintre stres si boala este un punct de interes pentru toti cei preocupati de mentinerea sanatatii. Stresul determina eliberarea de hormoni ce creeaza vasoconstrictie si diminuarea circulatiei. Afectata de stres, inima lucreaza mai din greu, respiratia devine mai rapida si superficiala, iar digestia se incetineste. Aproape toate procesele corporale degenereaza. Studiile prihosomatice arata modul in care factorii de stres pot cauza migrene, hipertensiune, depresie, unele ulcere peptice etc. Cercetatorii au estimat ca 80 la suta din boli sunt legate de stres. Teparia calmanta si relaxanta prin masaj poate ajuta contracarind toate aceste efecte.

Pentru eliminarea efectelor stresului se pot folosi si unele produse naturiste cum ar fi Rhodiolin, Stress Management si Zen Thonic distribuite in reteaua Calivita si care pot fi achizitionate si pe internet.

>> Comentarii, intrebari si raspunsuri aici >>

| Pagina principala | Servicii | Reflexoterapie | Masaj | Masaj anticelulitic | Masaj la birou |
| Masaj antistres | Terapii complementare | Cursuri calificare | Tarife | Forum | Contact |